Dan toch screening op ziekte van Pia als Beke positief advies krijgt

Bijgewerkt: 2 jan 2020

Steven Swinnen - 30 december 2019 - Het Laatste Nieuws -


Er komt een nieuw onderzoek om na te gaan of pasgeboren baby’s in Vlaanderen gescreend moeten worden op spinale musculaire atrofie (SMA). Dat is de levensbedreigende spierziekte waar baby Pia aan lijdt.


De vier maanden oude Victor Verdonckt uit Moorsele lijdt net als baby Pia aan spierziekte SMA. Pas vorige maand kwamen specialisten van het UZ Leuven tot die harde diagnose en is gestart met een behandeling. Mocht de ziekte vroeger zijn ontdekt, zo zeggen z’n ouders, dan was Victor er vandaag beter aan toe...


Lees het volledige artikel op : https://m.hln.be/de-krant/dan-toch-screening-op-ziekte-van-pia-als-beke-positief-advies-krijgt~a7a3d25e/

15 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Terug thuis

WORD VRIEND VAN VICTOR

Schrijf je in en blijf op de hoogte 

Contacteer ons 

Wens je ons te contacteren om eventueel zelf een actie op te zetten, laat dan jouw gegevens hieronder na met jouw boodschap.

Alvast bedankt! 

EMAIL

SOCIALS

  • Facebook
  • Instagram

DONATIES

We zijn jullie dankbaar voor elke financiële donatie, hoe klein ook.

Doneren kan door overschrijving op BE24 0689 3697 2638 

of online via onze donatiepagina op gofundme.com

PERS

De familie wenst alle aandacht en energie te richten op de zorg voor Victor en waardeert de terughoudendheid en discretie van journalisten. Gelieve de familie daarom niet rechtstreeks te contacteren.

Vragen kunnen gericht worden aan frederik.anseel@ugent.be of +61 482 83 25 26. 

Gelieve geen beeldmateriaal vanop deze website te reproduceren. In de persmap is high-res beeldmateriaal beschikbaar dankzij fotografe Siska Vandecasteele. Gelieve contact op te nemen met hello@siskavandecasteele.be voor gebruik.