N-VA bestrijdt ‘systeemfout’ dure medicatie

Redactie - 3 januari 2020 - De Morgen -


Een simpele wetswijziging, meer is er niet nodig om mensen die een peperduur medicijn – denk aan baby Pia – nodig hebben toch te ­helpen. Op kosten van de farma-industrie, nota bene. Dat stelt N-VA voor.


Eerst was er Pia, nu is er Victor: baby’s die lijden aan de zeldzame spierziekte SMA en alleen geholpen kunnen worden met het peperdure geneesmiddel Zolgensma. Voor Pia doneerde Vlaanderen massaal om de 1,9 miljoen euro voor de behandeling te kunnen betalen. Voor Victor is er een crowdfunding die tot nu 20.000 euro opbracht...


Lees het volledig artikel: https://www.demorgen.be/politiek/n-va-bestrijdt-systeemfout-dure-medicatie~bef3bc5a/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=facebook
248 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Terug thuis

WORD VRIEND VAN VICTOR

Schrijf je in en blijf op de hoogte 

Contacteer ons 

Wens je ons te contacteren om eventueel zelf een actie op te zetten, laat dan jouw gegevens hieronder na met jouw boodschap.

Alvast bedankt! 

EMAIL

SOCIALS

  • Facebook
  • Instagram

DONATIES

We zijn jullie dankbaar voor elke financiële donatie, hoe klein ook.

Doneren kan door overschrijving op BE24 0689 3697 2638 

of online via onze donatiepagina op gofundme.com

PERS

De familie wenst alle aandacht en energie te richten op de zorg voor Victor en waardeert de terughoudendheid en discretie van journalisten. Gelieve de familie daarom niet rechtstreeks te contacteren.

Vragen kunnen gericht worden aan frederik.anseel@ugent.be of +61 482 83 25 26. 

Gelieve geen beeldmateriaal vanop deze website te reproduceren. In de persmap is high-res beeldmateriaal beschikbaar dankzij fotografe Siska Vandecasteele. Gelieve contact op te nemen met hello@siskavandecasteele.be voor gebruik.