Overheid wil patiëntjes zo snel mogelijk ‘Pia-medicijn’ geven.

Steven Swinnen - 4 februari 2020 - Het Laatste Nieuws -


Geneesmiddelenproducent Novartis overlegt met de overheid over een deal die komaf moet maken met de benefieten voor Zolgensma, ’s werelds duurste medicijn. Als die deal er komt, zouden patiëntjes het middel mogelijk binnen enkele maanden al kunnen krijgen. In afwachting is het bedrijf gisteren gestart met de veelbesproken loterij, waarbij telkens twee kindjes Zolgensma gratis krijgen.


Om te voldoen aan de wereldwijde vraag voor het ' baby Pia-medicijn' - voorlopig enkel goedgekeurd voor de Amerikaanse markt - riep Novartis twee maanden geleden een loterij in het leven. Daarbij wil Novartis jaarlijks 100 dosissen wegschenken door geregeld patiëntjes met Spinale Musculaire Atrofie (SMA) van over de hele wereld uit te loten...


Lees het volledig artikel op: https://www.hln.be/de-krant/overheid-wil-patientjes-zo-snel-mogelijk-pia-medicijn-geven~a16cf7fc/

105 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Terug thuis

WORD VRIEND VAN VICTOR

Schrijf je in en blijf op de hoogte 

Contacteer ons 

Wens je ons te contacteren om eventueel zelf een actie op te zetten, laat dan jouw gegevens hieronder na met jouw boodschap.

Alvast bedankt! 

EMAIL

SOCIALS

  • Facebook
  • Instagram

DONATIES

We zijn jullie dankbaar voor elke financiële donatie, hoe klein ook.

Doneren kan door overschrijving op BE24 0689 3697 2638 

of online via onze donatiepagina op gofundme.com

PERS

De familie wenst alle aandacht en energie te richten op de zorg voor Victor en waardeert de terughoudendheid en discretie van journalisten. Gelieve de familie daarom niet rechtstreeks te contacteren.

Vragen kunnen gericht worden aan frederik.anseel@ugent.be of +61 482 83 25 26. 

Gelieve geen beeldmateriaal vanop deze website te reproduceren. In de persmap is high-res beeldmateriaal beschikbaar dankzij fotografe Siska Vandecasteele. Gelieve contact op te nemen met hello@siskavandecasteele.be voor gebruik.