top of page

Tweede Verjaardag

Hiep, Hiep, Hoera! Het is mijn tweede verjaardag vandaag! Niet alleen een geweldig moment om een feestje te bouwen, maar ook de ideale gelegenheid om jullie nog eens op de hoogte te brengen van mijn avonturen.

Mijn babymaanden heb ik achter mij gelaten; ondertussen ben ik een flinke peuter met een eigen willetje. Het is nog niet altijd makkelijk om mij goed uit te drukken, maar de dingen aanwijzen kan ik als de beste! Ik zing en dans graag op alle melodietjes, maar mijn favorieten zijn Bumba en Samson & Marie! Mijn lachspieren verdienen olympisch goud en als ik met mijn hoofd flink NEE schud, begrijpen ze me allemaal! 😊


Mijn dagen zijn goed gevuld met kinesitherapie en ademhalingsoefeningen. Sinds kort durf ik zelf helemaal alleen naar de kiné om te sporten in het ‘trainingscentrum’. Mijn laatste verwezenlijking was helemaal alleen op een blokje zitten (zie foto). Dit heb ik een volledige sessie volgehouden! Hoe meer spiertjes, hoe meer uitstapjes ik kan doen! Ik ontdek graag nieuwe dingen en ben dan ook superblij als de buggy verschijnt om te gaan wandelen. Zo krijg ik ook de kans om te wennen aan nieuwe mensen. De corona maanden in onze kleine, veilige gezinsbubbel hebben mij toch een beetje mensenschuw gemaakt, maar stapje voor stapje ontmoet ik een aantal van mijn “Victor vrienden”.

Mee aanschuiven aan de eettafel is toch altijd één van mijn favoriete momenten van de dag. Hoewel mijn volledige voeding via een PEG-sonde* verloopt (*voeding wordt direct via de maag toegediend), vind ik het heel lekker om mijn lepeltje in de dagelijkse kost te doppen. Mijn suikerspiegel is nog wat moeilijk te controleren en vraagt toch wel wat slaapuurtjes van mama en papa, maar ik ben het prikken ondertussen gewoon.

In augustus wordt mijn eerste rolstoel geleverd. Benieuwd welke avonturen en ontdekkingen ik hiermee zal beleven. Het zal leuk zijn om te leren mij op eigen kracht te verplaatsen.


Ik hou julie zeker op de hoogte! Maar nu wil ik alvast mijn oprechte dankbaarheid uiten voor jullie continue hulp en steun. Deze vooruitgang had ik niet zonder jullie kunnen realiseren!


Groetjes,


Victor & familie

98 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page